ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ PENTACAM OCULYZER

 

topografia pentacan oculyzer

Η λέξη «τοπογραφία» (τόπος+γράφω), όπως διαφαίνεται και από τα συνθετικά της χρησιμοποιείται για να σκιαγραφήσει μια επιφάνεια.

topografia pentacan oculyzer results

Η τοπογραδία χρησιμοποιείται και στην οφθαλμολογία και πιο συγκεκριμένα στον έλεγχο του κερατοειδή όπου δίδει αξιόπιστα αποτελέσματα, σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Η τοπογραφία pentacam oculyzer αποτελεί τον πιο εξελιγμένο τρόπο ελέγχου που αφορά τον κερατοειδή κι αυτό επειδή ο έλεγχος γίνεται με τρισδιάστατη απεικόνιση της τελευταίας τεχνολογίας, με το σύστημα pentacam. Επομένως έχουμε λεπτομερή απεικόνιση της πρόσθιας και οπίσθιας επιφάνειας του κερατοειδή χιτώνα καθώς επίσης και παχυμετρικούς χάρτες υψηλής ανάλυσης.

Είναι ένα από τα μηχανήματα τα οποία βοηθούν τον οφθαλμίατρο να αποφασίσει αν ένας ασθενής είναι καλός υποψήφιος για διόρθωση μυωπίας,αστγματισμού, υπερμετρωπίας ως επίσης και για το πια μέθοδο λέιζερ θα χρεισιμοποιείσει.

Η τοπογραφία του κερατοειδούς εξυπηρετεί προεγχειρητικούς παράγοντες (θέση-μήκος-βάθος τομής διαθλαστικών επεμβάσεων) αλλά και μετεγχειρητικούς παράγοντες για έλεγχο της έκβασης του αποτελέσματος, εκτίμηση επούλωσης, πιθανή επανεπέμβαση και ορθή αφαίρεση των ραμμάτων.